Încă dinaintea atacului militar rus asupra Ucrainei din februarie 2022, UE a sprijinit constant Kievul cu dorința de a crea legături mai strânse. Aflați pe ce căi acționează UE.
UE poate recurge la o serie de măsuri pentru a se proteja împotriva practicilor comerciale neloiale, de a apelul la Organizația Mondială a Comerțului la măsuri antidumping.
Urmăriți cronologia noastră pentru un rezumat al susținerii oferite în 2022 de către UE și de Parlamentul European pentru Ucraina de la începutul invaziei ruse din 24 februarie.
Ce se va întâmpla dacă SUA vor impune taxe suplimentare pe produsele din UE? Aflați date despre comerțul UE-SUA și ce ar putea face UE în cazul unui război comercial.
UE negociază diverse acorduri comerciale în întreaga lume, însă acestea depind de aprobarea Parlamentului European. Citiți această sinteză pe tema negocierilor în curs.
UE a avut relații tot mai dificile cu Rusia în ultimii ani din cauza atacurilor ruse împotriva Ucrainei și a lumii democratice, dar și din cauza campaniilor sale de dezinformare.
Relațiile UE-Iran s-au dovedit dificile în ultimii ani din cauza încălcărilor constante ale drepturilor omului în această țară. Parlamentul a solicitat în mod repetat mai multă acțiune.
Instrumentul anti-coerciție va fi noua metodă a UE de a lupta contra amenințărilor economice și restricțiilor comerciale neloiale din partea statelor din afara Uniunii.
Războiul din Ucraina ne amintește de momentele întunecate din istoria Europei, spune David McAllister, președintele comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului.
Invazia rusă în Ucraina a forțat milioane de oameni să-și abandoneze casele. Aflați ce face UE pentru a-i ajuta și pentru a-și gestiona granițele externe.