Economie circulară
Parlamentul European dorește ca UE să construiască o economie circulară pentru a reduce deșeurile și a face produsele mai durabile.
-
Economie circulară
Cum dorește UE să obțină o economie circulară până în 2050?
Planul de acțiune al UE pentru o economie circulară și ce alte măsuri plănuiesc deputații europeni pentru a reduce deșeurile și a face produsele mai sustenabile.
-
Economie circulară
Economia circulară: definiție, importanță și beneficii
Economia circulară: aflați ce înseamnă, ce beneficii aduce oamenilor, mediului și economiei.
ٱșܰ
-
Cum să reducem deșeurile provenite din ambalaje în UE? (infografice)
Cumpărături online, cafea și mâncare la pachet... deșeurile provenite din ambalaje se înmulțesc. Aflați ce cantități sunt produse și cum dorește UE să inverseze această tendință.
-
Impactul producției și deșeurilor textile asupra mediului
Cantitatea de haine produse și aruncate rapid (moda de consum) a crescut exponențial. Aflați mai multe despre impactul asupra mediului și soluțiile UE.
-
ٱșܰle electronice în UE: date și cifre (infografic)
ٱșܰle electronice sunt unele dintre deșeurile cu cea mai rapidă creștere în UE și mai puțin de 40 % sunt reciclate. Iată principalele date și cifre.
-
Gestionarea durabilă a deșeurilor: ce face UE
Aflați cum își gestionează europenii deșeurile și ce măsuri ia UE pentru asigurarea unor practici ecologice.
-
Reducerea risipei alimentare: ce măsuri ia UE?
Risipa de alimente rămâne unul dintre obstacolele majore în trecerea la o economie circulară. Aflați mai multe despre soluțiile propuse de Parlament.
Plastic
-
ٱșܰle din plastic și reciclarea în UE în cifre
Aproape o treime din deșeurile de plastic sunt reciclate în Europa. Aflați mai multe date și cifre despre reciclarea deșeurilor de plastic în UE din infograficul nostru.
-
Microplasticele: surse, efecte și soluții
De unde provin microplasticele și care sunt efectele folosirii acestora? Aflați mai multe informații despre microplastice și soluțiile la care lucrează UE din clipul nostru video.
-
Plastic în oceane: date, impact și noile reglementări UE
Aflați din infograficele noastre informații despre deșeurile din plastic din oceane, precum și despre modul în care acționează UE pentru reducerea acestora.
-
Strategia UE pentru reducerea deșeurilor din plastic
UE dorește ca toate ambalajele din plastic să fie reciclabile. Aflați mai multe detalii despre strategia care vizează creșterea ratei de reciclare.
Consum sustenabil
-
Dezinformarea ecologică: cum oprește UE practicile înșelătoare
UE dorește să pună capăt dezinformării ecologice - pretenția unor companii de a fi mai „verzi” decât sunt în realitate - și să informeze consumatorii privind durabilitatea produselor.
-
Proiectare ecologică pentru produse mai durabile pe piața UE
UE dorește să introducă standarde minime pentru aproape toate produsele de pe piață care să le facă durabile, sustenabile și ecologice.
-
Produse durabile: „Va fi o mică revoluție pentru consumatori”
Este timpul ca industria producătoare să-și asume un rol în eliminarea consumului nesustenabil, declară europarlamentara Biljana Borzan.
-
Dreptul de a repara: acțiuni UE pentru a face mai atractive reparațiile
După ani de insistențe, eurodeputații au adoptat în fine legislația care garantează dreptul de a repara pentru produsele încă reparabile.
-
Noi reguli UE pentru baterii mai durabile și mai etice
Bateriile devin o piață strategică, iar Parlamentul European a adoptat noi reguli care să țină cont de problemele de mediu, de aspectele etice și sociale.
-
Încărcător comun: mai bine pentru consumatori și pentru mediu
UE plănuiește să facă viața mai ușoară consumatorilor și să reducă poluarea, făcând din conectorul USB-C încărcătorul comun pentru telefoane mobile și pentru alte dispozitive portabile.
-
Cum promovează UE consumul sustenabil
Regulile europene urmăresc să promoveze o cultură axată pe reparații, să se asigure că produsele respectă mediul și că publicitatea nu induce în eroare consumatorii.
Alte articole
-
Poluanți persistenți: definiție, efecte și norme UE
Aflați ce riscuri prezintă poluanții persistenți și cum acționează Parlamentul European pentru a reduce efectele acestora asupra sănătății tale și asupra mediului.