HENSTILLINGom udkast til Rådets afgørelse om indgåelse af protokollen til gennemførelse af fiskeripartnerskabsaftalen mellem Den Demokratiske Republik São Tomé og Príncipe og Det Europæiske Fællesskab
23.1.2020-(12199/2019 – C9-0001/2020 – )-***
Fiskeriudvalget
Ordfører: Nuno Melo
FORSLAG TIL EUROPA-PARLAMENTETS LOVGIVNINGSMÆSSIGE BESLUTNING
om udkast til Rådets afgørelse om indgåelse af protokollen til gennemførelse af fiskeripartnerskabsaftalen mellem Den Demokratiske Republik São Tomé og Príncipe og Det Europæiske Fællesskab
(12199/2019 – C9-0001/2020 – )
(Godkendelse)
Europa-Parlamentet,
–der henviser til udkast til Rådets afgørelse (12199/2019),
–der henviser til protokollen til gennemførelseaffiskeripartnerskabsaftalen mellem Den Demokratiske Republik São Tomé og Príncipe og Det Europæiske Fællesskab (12202/2019),
–der henviser til den anmodning om godkendelse, som Rådet har forelagt, jf. artikel43, artikel 218, stk. 6, andet afsnit, litra a), nr. v), og artikel 218, stk. 7, i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde (C9-0001/2020),
–der henviser til forretningsordenens artikel 105, stk. 1 og 4, og artikel 114, stk. 7,
–der henviser til udtalelser fra Udviklingsudvalget og Budgetudvalget,
–der henviser til henstilling fra Fiskeriudvalget (A9‑0001/2020),
1.godkender indgåelsen af protokollen;
2.pålægger sin formand at sende Parlamentets holdning til Rådet og Kommissionen samt til medlemsstaternes regeringer og parlamenter og Den Demokratiske Republik São Tomé og Príncipes regering og parlament.
BEGRUNDELSE
Indledning
Den Europæiske Union (EU) har undertegnet en række fiskeripartnerskabsaftaler (FPA’er) og fiskeriprotokoller med tredjelande. Gennem FPA'erne giver EU finansiel og teknisk støtte til gengæld for fiskerirettigheder til overskudsbestande i de pågældende landes eksklusive økonomiske zone i et lovreguleret miljø. Disse aftaler fokuserer bl.a. på ressourcebevarelse og miljømæssig bæredygtighed, de sikrer, at alle EU-fartøjer er underlagt de samme regler om kontrol og gennemsigtighed, og støtter partnerlandets egne bæredygtige fiskeripolitik. Desuden er der indføjet en bestemmelse om overholdelse af menneskerettighederne i alle protokoller til fiskeriaftaler.
FPA'en mellem Den Demokratiske Republik São Tomé og Príncipe og Det Europæiske Fællesskab trådte i kraft den 29.august2011 og er efterfølgende blevet fornyet stiltiende. Den sidste protokol til fiskeriaftalen mellem de to parter trådte i kraft den 23. maj 2014 og udløb den 22. maj 2018.
Kommissionen har ført forhandlinger med regeringen for Den Demokratiske Republik São Tomé og Príncipe (i det følgende benævnt "São Tomé og Príncipe") om indgåelse af en ny protokol til aftalen. Som resultat af disse forhandlinger blev der den 17. april 2019 paraferet en ny protokol. Protokollen dækker en periode på fem år fra datoen for dens midlertidige anvendelse, dvs. fra dens undertegnelsesdato.
Protokollens indhold
I overensstemmelse med prioriteterne for reformen af fiskeripolitikken tilbyder den nye protokol fiskerimuligheder for EU-fartøjer i São Tomé og Príncipes farvande på grundlag af den bedste foreliggende videnskabelige rådgivning og i overensstemmelse med henstillingerne fra Den Internationale Kommission for Bevarelse af Tunfiskebestanden i Atlanterhavet (ICCAT). Den nye protokol tager hensyn til resultaterne af en evaluering af den foregående protokol (2014-2018) og af en fremadrettet evaluering af, om der bør indgås en ny protokol[1]. Protokollen vil også gøre det muligt for Den Europæiske Union og São Tomé og Príncipe at arbejde tættere sammen om at fremme ansvarlig udnyttelse af fiskeressourcerne i São Tomé og Príncipes farvande og om at støtte São Tomé og Príncipes bestræbelser på at udvikle sin fiskerisektor i begge parters interesse.
Fiskerimuligheder
Protokollen tilbyder fiskerimuligheder for følgende kategorier: 28 notfartøjer med fryseanlæg til tunfiskeri (16 for Spanien og 12 for Frankrig) og 6 langlinefartøjer med flydeline (5 for Spanien og ét for Portugal).
Finansielt bidrag
EU's årlige finansielle bidrag udgør 840 000EUR og er baseret på:
- en referencemængde på 8 000 ton pr. år, for hvilken der er fastsat et årligt adgangsrelateret beløb på 400000EUR i hele protokollens gyldighedsperiode, og
- støtte til udviklingen af sektorpolitikken for fiskeriet i São Tomé og Príncipe i form af et årligt beløb på 440000EUR i hele protokollens gyldighedsperiode.
Fiskeriet i São Tomé og Príncipe
Fiskerisektoren er en af drivkræfterne for vækst i São Tomé og Príncipe. Fiskerisektoren i São Tomé og Príncipe er udelukkende ikkeindustriel og fisker efter kystnære og stærkt vandrende ressourcer. De indenlandske fangster er for nylig blevet vurderet til over 12 000 tons, herunder 3 300 tons tunarter. Alle fangster afsættes på hjemmemarkedet, idet der ikke er nogen eksport. Den ikkeindustrielle flåde har i de seneste år gennemgået en udvikling i form af øgede landinger og et skifte fra eksistensgrundlag til en mere kommerciel tilgang.
São Tomé og Príncipe giver adgang ikke blot til EU-fartøjer, men også til andre udenlandske tunfartøjer. I de seneste år har São Tomé og Princípes myndigheder undertegnet protokoller med enheder, der repræsenterer notfartøjer til tunfiskeri, for omkring 15 fartøjer. Disse protokoller, som myndighederne har sendt til evaluatorerne, indeholder betalingsbetingelser, der er forskellige fra dem, der gælder for EU-fartøjer, overvågningsbestemmelser, der er tilpasset dem, der gælder for EU-fartøjer, og bestemmelser til støtte af beskæftigelsen af statsborgere i São Tomé og Principe om bord på fartøjerne.
Den myndighed i São Tomé og Príncipes, der har ansvar for fiskeriet, råder kun over nationale finansielle midler og er i høj grad afhængig af ekstern bistand for at kunne udvikle landets fiskeriforvaltning og overholde internationale standarder. Et partnerskab med EU er vigtigt for, at landet kan forbedre sin fiskeriforvaltning og bekæmpe ulovligt, urapporteret og ureguleret fiskeri (IUU-fiskeri).
Konklusioner og anbefalinger
Kommissionen udarbejdede i 2017 en efterfølgende evaluering af den gældende protokol til fiskeripartnerskabsaftalen med São Tomé og Príncipe samt en forudgående evaluering af en eventuel fornyelse af protokollen[2].
Evalueringsrapporten konkluderede, at EU's tunfiskerisektor har en stor interesse i fiskeriet i São Tomé og Príncipe, og at en fornyelse af protokollen vil bidrage til at styrke tilsyn, kontrol og overvågning og til at forbedre fiskeriforvaltningen i regionen. Den betydning, som den eksklusive økonomiske zone i Guineabugten har, er med til at gøre den foreslåede nye protokol relevant for både EU-tunfiskeriet og partnerlandet.
Dette er en vigtig aftale, der giver EU mulighed for at forbedre forvaltningen af havene i regionen og supplere foranstaltningerne inden for rammerne af ICCAT, da der ikke findes andre FPA'er i området syd for Guineabugten, der en meget vigtig fiskerizone (Ækvatorialguinea, Gabon og Angola).
Bekæmpelse af IUU-fiskeri er en prioritet for EU (se forordning nr. 1005/2008[3]). EU bør derfor øge sin indsats mod IUU-fiskeri væsentligt og forbedre overholdelsen af reglerne under den fælles fiskeripolitik gennem en passende kontrol af EU-fartøjers og andre fiskerflåders fiskeri i São Tomé og Príncipes farvande. I denne forbindelse kunne tilstedeværelsen af observatører fra São Tomé og Príncipes nationale myndigheder styrkes. (Bidrag til den økonomiske og sociale udvikling).
São Tomé og Príncipes myndigheder bør tilskynde udenlandske flåder til at overholde EU's regler om fjernelse af hajfinner[4].
Der er behov for en stabil ramme for adgangen til fiskeressourcer i området for EU-fartøjer, således at de kan investere i regionale fiskeristrategier på lang sigt. Desuden har EU-fartøjerne behov for adgangsrettigheder, der er ledsaget af et solidt juridisk instrument, der giver juridisk klarhed over rettigheder og forpligtelser for de involverede parter (fartøjer og kyststater).
På baggrund af Revisionsrettens undersøgelse af FPA'erne[5] vil ordføreren gerne fremhæve Revisionsrettens bemærkninger og understrege betydningen af pålidelige oplysninger om fiskebestande og fangstdata for overholdelsen af principperne og målsætningerne for den fælles fiskeripolitik og FPA'erne og for evnen til at kunne drage holdbare konklusioner vedrørende evalueringen af FPA'erne.
Endelig vil ordføreren gerne understrege, at Parlamentet i alle faser straks bør underrettes fuldt ud om procedurer i forbindelse med protokollen. Der bør forelægges en årlig rapport for Europa-Parlamentet og Rådet om resultaterne af det flerårige sektorprogram, der er omhandlet i protokollens artikel 4, samt om overholdelsen af rapporteringskravene.
UDTALELSE FRA UDVIKLINGSUDVALGET(20.12.2019)
til Fiskeriudvalget
om forslag til Rådets afgørelse om indgåelse på Den Europæiske Unions vegne af protokollen til gennemførelse af fiskeripartnerskabsaftalen mellem Den Demokratiske Republik São Tomé og Príncipe og Det Europæiske Fællesskab
( – C9-0000/2019 – )
Ordfører for udtalelse: Bernhard Zimniok
KORT BEGRUNDELSE
Den Europæiske Union (EU) har undertegnet en række fiskeripartnerskabsaftaler og fiskeriprotokoller med tredjelande. Gennem fiskeripartnerskabsaftalerne giver EU finansiel og teknisk støtte til gengæld for fiskerirettigheder til overskudsbestande i det pågældende lands eksklusive økonomiske zone i et retligt reguleret miljø. Disse aftaler fokuserer også på ressourcebevarelse og miljømæssig bæredygtighed og sikrer, at alle EU-fartøjer er underlagt de samme regler om kontrol og gennemsigtighed, og støtter partnerlandets egen bæredygtige fiskeripolitik. Desuden indgår der en bestemmelse om overholdelse af menneskerettighederne i alle protokoller til fiskeriaftaler.
Fiskeripartnerskabsaftalen mellem Den Demokratiske Republik São Tomé og Príncipe (i det følgende benævnt "São Tomé og Príncipe") og Det Europæiske Fællesskab trådte i kraft den 29.august2011[6] og er siden blevet stiltiende fornyet. Den seneste protokol til fiskeriaftalen mellem de to parter, som trådte i kraft den 23. maj 2014, udløb den 22. maj 2018.
Kommissionen har ført forhandlinger med São Tomé og Príncipes regering med henblik på at indgå en ny protokol til den eksisterende fiskeriaftale. Efter afslutningen af disse forhandlinger blev der den 17. april 2019 paraferet en ny protokol. Protokollen dækker en periode på fem år fra datoen for dens midlertidige anvendelse, dvs. fra dens undertegnelsesdato.
Fiskerimuligheder
I protokollen er der fastsat fiskerimuligheder for følgende kategorier: 28 notfartøjer med fryseanlæg til tunfiskeri (16 for Spanien og 12 for Frankrig) og seks langlinefartøjer med flydeline (fem for Spanien og én for Portugal).
Finansiel modydelse
EU's årlige finansielle modydelse beløber sig til 840000EUR baseret på:
- en referencemængde på 8 000 ton pr. år, for hvilken der er fastsat et årligt beløb for adgang på 400000EUR i hele protokollens gyldighedsperiode, og
- støtte til udviklingen af São Tomé og Príncipes fiskeripolitik i form af et årligt beløb på 440000EUR i hele protokollens gyldighedsperiode.
Fiskeri i São Tomé og Príncipe
Fiskerisektoren er en af drivkræfterne for vækst i São Tomé og Príncipe. Fiskerisektoren i São Tomé og Príncipe er udelukkende ikkeindustriel og fisker efter kystnære bestande og stærkt vandrende arter. De indenlandske fangster er for nylig blevet vurderet til mere end 12 000 tons, herunder 3 300 tons tunarter. Alle fangster afsættes på hjemmemarkedet, idet der ikke er nogen eksport. Den ikkeindustrielle flåde er i de seneste år blevet udviklet med øgede landinger og en overgang fra eksistensgrundlag til en mere kommerciel tilgang.
São Tomé og Príncipe giver adgang ikke blot til EU-fartøjer, men også til andre udenlandske tunfartøjer. I de seneste år har São Tomé og Príncipes myndigheder undertegnet protokoller med enheder, der repræsenterer notfartøjer til tunfiskeri, for omkring 15 fartøjer. Disse protokoller, som myndighederne har sendt til evaluatorerne, indeholder betalingsbetingelser, der er forskellige fra dem, der gælder for EU-fartøjer, overvågningsbestemmelser, der er tilpasset dem, der gælder for EU-fartøjer, og bestemmelser, der støtter påmønstring af statsborgere fra São Tomé og Príncipe om bord på fartøjerne.
I betragtning af størrelsen af de økonomiske, sociale og miljømæssige udfordringer, som São Tomé og Príncipe står overfor, mener ordføreren, at denne protokol og EU's samlede finansielle modydelse bør støtte følgende prioriteter:
– at fremme en bæredygtig økonomi med særlig vægt på ikkeindustrielt lokalt fiskeri, modernisering af havneinfrastrukturen, navnlig hvad angår håndtering og sikker bortskaffelse af stærkt forurenende stoffer såsom, men ikke begrænset til, motorolie, og ligebehandling af alle, der er beskæftiget i fiskerikæden under særlig hensyntagen til sårbare grupper
– at styrke kendskabet til dette havområde og det videnskabelige samarbejde, navnlig ved at give lokale videnskabsfolk og videnskabsfolk fra EU mulighed for at gå om bord på fartøjer, der opererer i dette område. Dette indebærer også, at man har et præcist kendskab til den samlede indvirkning af de forskellige fiskeriaftaler, som São Tomé og Príncipe har indgået med tredjelande, på fiskeressourcernes tilstand i dette havområde for at sikre, at fiskerierhvervet fortsat kan udvikle sig på en bæredygtig måde, og at havets flora og fauna ikke lider skade på grund af overfiskeri
– at øge overvågningen, kontrollen og håndhævelsen af den gældende lovgivning med henblik på at udrydde IUU-fiskeri. I den henseende bør tæt koordinering med alle andre støtteprogrammer på dette område fremmes
– gennemsigtighed i anvendelsen af EU's finansielle modydelse skal opnås gennem anvendelse af alle gældende EU-regler samt Den Internationale Valutafonds kodeks for finanspolitisk gennemsigtighed for at sikre de bedst mulige fordele for São Tomé og Príncipes befolkning samt for økosystemet og livet i havet i regionen.
øn håber, at den nye protokol har potentiale til at fremme en ansvarlig og bæredygtig lovmæssig udnyttelse af fiskeressourcerne, at tilvejebringe de bedst mulige fordele og at sikre en høj grad af finanspolitisk gennemsigtighed for så vidt angår anvendelsen af EU-midler.
*
Udviklingsudvalget opfordrer Fiskeriudvalget, som er korresponderende udvalg, til at henstille, at forslaget til Rådets afgørelse om indgåelse på Den Europæiske Unions vegne af protokollen til gennemførelse af fiskeripartnerskabsaftalen mellem Den Demokratiske Republik São Tomé og Príncipe og Det Europæiske Fællesskab godkendes.
PROCEDURE I RÅDGIVENDE UDVALG
Titel |
Indgåelse på Den Europæiske Unions vegne af protokollen til gennemførelse af fiskeripartnerskabsaftalen mellem Den Demokratiske Republik São Tomé og Príncipe og Det Europæiske Fællesskab |
|||
Referencer |
|
|||
Korresponderende udvalg
|
PECH
|
|
|
|
Ordfører for udtalelse Dato for valg |
Bernhard Zimniok 14.11.2019 |
|||
Behandling i udvalg |
2.12.2019 |
|
|
|
Dato for vedtagelse |
3.12.2019 |
|
|
|
Resultat af den endelige afstemning |
+: –: 0: |
22 1 2 |
||
Til stede ved den endelige afstemning – medlemmer |
Hildegard Bentele, Dominique Bilde, Charles Goerens, Pierrette Herzberger-Fofana, György Hölvényi, Martin Horwood, Rasa Juknevičienė, Beata Kempa, Pierfrancesco Majorino, Lukas Mandl, Norbert Neuser, Michèle Rivasi, Louis Stedman-Bryce, Marc Tarabella, Tomas Tobé, Miguel Urbán Crespo, Chrysoula Zacharopoulou, Bernhard Zimniok |
|||
Til stede ved den endelige afstemning – stedfortrædere |
Alessandra Basso, Stéphane Bijoux, Marlene Mortler, Rory Palmer, Caroline Roose, Patrizia Toia, Carlos Zorrinho |
ENDELIG AFSTEMNING VED NAVNEOPRÅB
I RÅDGIVENDE UDVALG
22 |
+ |
PPE |
Hildegard Bentele, György Hölvényi, Rasa Juknevičienė, Lukas Mandl, Marlene Mortler, Tomas Tobé |
S&D |
Pierfrancesco Majorino, Norbert Neuser, Rory Palmer, Marc Tarabella, Carlos Zorrinho |
Renew |
Stéphane Bijoux, Charles Goerens, Martin Horwood, Chrysoula Zacharopoulou |
Verts/ALE |
Pierrette Herzberger‑Fofana, Michèle Rivasi, Caroline Roose |
ID |
Alessandra Basso, Bernhard Zimniok, Dominique Bilde |
ECR |
Beata Kempa |
NI |
|
1 |
- |
NI |
Louis Stedman‑Bryce |
2 |
0 |
S&D |
Patrizia Toia |
GUE/NGL |
Miguel Urbán Crespo |
Tegnforklaring:
+:for
-:imod
0:hverken/eller
UDTALELSE FRA BUDGETUDVALGET(26.11.2019)
til Fiskeriudvalget
om forslag til Rådets afgørelse om indgåelse på Den Europæiske Unions vegne af protokollen til gennemførelse af fiskeripartnerskabsaftalen mellem Den Demokratiske Republik São Tomé og Príncipe og Det Europæiske Fællesskab
( – C9-0000/2019 – )
Ordfører for udtalelse: José Manuel Fernandes
KORT BEGRUNDELSE
Fiskeripartnerskabsaftalen mellem Den Demokratiske Republik São Tomé og Príncipe og Det Europæiske Fællesskab[7] trådte i kraft den 29.august2011[8] og er siden blevet stiltiende fornyet. Den foregående protokol til aftalen, som trådte i kraft den 23. maj 2014, udløb den 22. maj 2018.
På grundlag af de relevante forhandlingsdirektiver har Kommissionen ført forhandlinger med regeringen for Den Demokratiske Republik São Tomé og Príncipe med henblik på at indgå en ny protokol til aftalen. Efter afslutningen af disse forhandlinger blev der den 17. april 2019 paraferet en ny protokol. Protokollen gælder for en periode på fem år. Den skaber fiskerimuligheder for EU-fartøjer i São Tomé og Príncipes farvande på grundlag af den bedste foreliggende videnskabelige rådgivning og i overensstemmelse med henstillingerne fra Den Internationale Kommission for Bevarelse af Tunfiskebestanden i Atlanterhavet (ICCAT). Den nye protokol tager hensyn til resultaterne af en evaluering af den foregående protokol (2014-2018) og en fremadrettet evaluering af, om der bør indgås en ny protokol. Begge evalueringer er blevet foretaget af eksterne eksperter. Protokollen vil også gøre det muligt for Den Europæiske Union og São Tomé og Príncipe at arbejde tættere sammen om at fremme en ansvarlig udnyttelse af fiskeressourcerne i saotomesiske farvande og støtte landets bestræbelser på at udvikle sin fiskerisektor i begge parters interesse.
I protokollen er der fastsat fiskerimuligheder for følgende kategorier:
– 28 notfartøjer med fryseanlæg til tunfiskeri
– 6 langlinefartøjer med flydeline.
Forhandlingerne om en ny protokol til fiskeripartnerskabsaftalen med São Tomé og Príncipe indgår som led i EU's optræden udadtil over for landene i Afrika, Vestindien og Stillehavet (AVS), og der tages navnlig hensyn til Unionens mål vedrørende respekt for de demokratiske principper og menneskerettighederne.
EU's årlige finansielle modydelse beløber sig til 840000EUR baseret på:
a) en referencemængde på 8000 ton pr. år, for hvilken der er fastsat et årligt beløb for adgang på 400000EUR i hele protokollens gyldighedsperiode,
b) støtte til udviklingen af sektorpolitikken for fiskeriet i São Tomé og Príncipe for et beløb på 440000EUR om året i hele protokollens gyldighedsperiode. Denne støtte indfrier de mål, der er opstillet i São Tomé og Príncipes politik for bæredygtig forvaltning af fiskeressourcerne i landets kyst- og havområder i hele protokollens gyldighedsperiode.
Det årlige beløb til forpligtelses- og betalingsbevillinger fastsættes under den årlige budgetprocedure, herunder den reserve for protokoller, der endnu ikke er i kraft ved årets start[9].
Kommissionen vil være bemyndiget til på Unionens vegne at godkende de ændringer af protokollen, som skal vedtages af Den Blandede Komité, der er nedsat i henhold til partnerskabsaftalen.
*
Budgetudvalget opfordrer Fiskeriudvalget, som er korresponderende udvalg, til at henstille, at Parlamentet godkender forslaget til Rådets afgørelse om indgåelse på Den Europæiske Unions vegne af protokollen til gennemførelse af fiskeripartnerskabsaftalen mellem Den Demokratiske Republik São Tomé og Príncipe og Det Europæiske Fællesskab.
PROCEDURE I RÅDGIVENDE UDVALG
Titel |
Indgåelse på Den Europæiske Unions vegne af protokollen til gennemførelse af fiskeripartnerskabsaftalen mellem Den Demokratiske Republik São Tomé og Príncipe og Det Europæiske Fællesskab |
|||
Referencer |
|
|||
Korresponderende udvalg
|
PECH
|
|
|
|
Ordfører for udtalelse Dato for valg |
José Manuel Fernandes 30.9.2019 |
|||
Behandling i udvalg |
6.11.2019 |
|
|
|
Dato for vedtagelse |
25.11.2019 |
|
|
|
Resultat af den endelige afstemning |
+: –: 0: |
28 1 3 |
||
Til stede ved den endelige afstemning - medlemmer |
Rasmus Andresen, Clotilde Armand, Robert Biedroń, Olivier Chastel, Lefteris Christoforou, David Cormand, Paolo De Castro, José Manuel Fernandes, Eider Gardiazabal Rubial, Valentino Grant, Francisco Guerreiro, Valerie Hayer, Niclas Herbst, John Howarth, Mislav Kolakušić, Moritz Körner, Zbigniew Kuźmiuk, Hélène Laporte, Pierre Larrouturou, Janusz Lewandowski, Margarida Marques, Siegfried Mureşan, Jan Olbrycht, Karlo Ressler, Nicolae Ştefănuță, Nils Ušakovs, Angelika Winzig |
|||
Til stede ved den endelige afstemning – stedfortrædere |
Matteo Adinolfi, Derk Jan Eppink, Henrike Hahn, Eero Heinäluoma, Younous Omarjee |
ENDELIG AFSTEMNING VED NAVNEOPRÅB
I RÅDGIVENDE UDVALG
28 |
+ |
ECR |
Derk Jan Eppink, Zbigniew Kuźmiuk |
NI |
Mislav Kolakušić |
PPE |
Lefteris Christoforou, José Manuel Fernandes, Niclas Herbst, Janusz Lewandowski, Siegfried Mureşan, Jan Olbrycht, Karlo Ressler, Angelika Winzig |
RENEW |
Clotilde Armand, Olivier Chastel, Valerie Hayer, Moritz Körner, Nicolae Ştefănuță |
S&D |
Robert Biedroń, Paolo DeCastro, Eider Gardiazabal Rubial, Eero Heinäluoma, John Howarth, Pierre Larrouturou, Margarida Marques, Nils Ušakovs |
VERTS/ALE |
Rasmus Andresen, David Cormand, Francisco Guerreiro, Henrike Hahn |
1 |
- |
GUE/NGL |
Younous Omarjee |
3 |
0 |
ID |
Matteo Adinolfi, Valentino Grant, Hélène Laporte |
Tegnforklaring:
+:for
-:imod
0:hverken/eller
PROCEDURE I KORRESPONDERENDE UDVALG
Titel |
Indgåelse på Den Europæiske Unions vegne af protokollen til gennemførelse af fiskeripartnerskabsaftalen mellem Den Demokratiske Republik São Tomé og Príncipe og Det Europæiske Fællesskab |
|||
Referencer |
12199/2019 – C9-0001/2020 – |
|||
Dato for høring / anmodning om godkendelse |
20.12.2019 |
|
|
|
Korresponderende udvalg Dato for meddelelse på plenarmødet |
PECH 13.1.2020 |
|
|
|
Rådgivende udvalg Dato for meddelelse på plenarmødet |
DEVE 13.1.2020 |
BUDG 13.1.2020 |
|
|
ø Dato for valg |
Nuno Melo 22.10.2019 |
|
|
|
Behandling i udvalg |
24.9.2019 |
2.12.2019 |
|
|
Dato for vedtagelse |
21.1.2020 |
|
|
|
Resultat af den endelige afstemning |
+: –: 0: |
22 2 2 |
||
Til stede ved den endelige afstemning – medlemmer |
Clara Aguilera, Christian Allard, Pietro Bartolo, Izaskun Bilbao Barandica, Rosanna Conte, Richard Corbett, Chris Davies, Filip De Man, Diane Dodds, Giuseppe Ferrandino, João Ferreira, Søren Gade, Francisco Guerreiro, Niclas Herbst, France Jamet, Pierre Karleskind, Nosheena Mobarik, Cláudia Monteiro de Aguiar, Manuel Pizarro, Ruža Tomašić, Peter van Dalen |
|||
Til stede ved den endelige afstemning – stedfortrædere |
Nicolás González Casares, Nuno Melo, Caroline Roose, Maria Walsh |
|||
Til stede ved den endelige afstemning – stedfortrædere (forretningsordenens art. 209, stk. 7) |
Jeroen Lenaers, Antonio López-Istúriz White |
|||
Dato for indgivelse |
23.1.2020 |
ENDELIG AFSTEMNING VED NAVNEOPRÅBI KORRESPONDERENDE UDVALG
22 |
+ |
ECR |
Nosheena Mobarik, Ruža Tomašić |
GUE/NGL |
João Ferreira |
PPE |
Peter van Dalen, Niclas Herbst, Jeroen Lenaers, Antonio López-Istúriz White, Nuno Melo, Cláudia Monteiro de Aguiar, Maria Walsh |
RENEW |
Izaskun Bilbao Barandica, Chris Davies, Søren Gade, Pierre Karleskind |
S&D |
Clara Aguilera, Pietro Bartolo, Richard Corbett, Giuseppe Ferrandino, Nicolás González Casares, Manuel Pizarro |
VERTS/ALE |
Christian Allard, Francisco Guerreiro |
2 |
- |
ID |
Filip De Man, France Jamet |
2 |
0 |
ID |
Rosanna Conte |
NI |
Diane Dodds |
Tegnforklaring:
+:for
-:imod
0:hverken/eller
-
[1] Évaluation rétrospective et prospective du protocole à l’accord de partenariat dans le domaine de la pêche durable entre l’Union européenne et São Tomé-et-Príncipe (Tilbage- og fremadskuende evaluering af protokollen til partnerskabsaftalen på området for bæredygtigt fiskeri mellem Den Europæiske union og São Tomé-et-Príncipe (forfattere: Benoit Caillart, Philippe Tous og Christelle Le Grand, 22. septembre 2017)
-
[2] Évaluation rétrospective et prospective du protocole à l’accord de partenariat dans le domaine de la pêche durable entre l’Union européenne et São Tomé-et-Príncipe (Tilbage- og fremadskuende evaluering af protokollen til partnerskabsaftalen på området for bæredygtigt fiskeri mellem Den Europæiske union og São Tomé-et-Príncipe (forfattere: Benoit Caillart, Philippe Tous og Christelle Le Grand, 22. september 2017).
- [3] Rådets forordning (EF) nr. 1005/2008 af 29. september 2008 om en EF-ordning, der skal forebygge, afværge og standse ulovligt, urapporteret og ureguleret fiskeri, om ændring af forordning (EØF) nr. 2847/93, (EF) nr. 1936/2001 og (EF) nr. 601/2004 og om ophævelse af forordning (EF) nr. 1093/94 og (EF) nr. 1447/1999
- [4] Rådets forordning (EF) nr. 1185/2003 af 26. juni 2003.
- [5] Revisionsrettens særberetning: "Forvalter Kommissionen EU's fiskeripartnerskabsaftaler hensigtsmæssigt?", Publikationskontoret i Luxembourg (oktober 2015).
- [6] Rådets forordning (EF) nr. 894/2007 om indgåelse af en fiskeripartnerskabsaftale mellem Den Demokratiske Republik São Tomé og Príncipe og Det Europæiske Fællesskab (EUT L 205 af 7.8.2007, s. 35).
- [7] EUT L205 af 7.8.2007, s.36.
- [8] EUT L 31 af 31.1.2013, s.1.
- [9] I overensstemmelse med den interinstitutionelle aftale om budgetsamarbejde (2013/C 373/01).